Pallo4.jpg

SÄÄNNÖT

 

PELITAPA JA PELIPALLO

Pelitapa kaikissa sarjoissa 8v8. Peliaika: 1 x 28 min. Kaikki pelit pelataan 4 koon pallolla. Joukkueiden on oltava valmiina pelikentän läheisyydessä 5 min. ennen ottelun alkua, jotta otteluohjelma saadaan vietyä läpi jouhevasti.

SARJOJEN PAREMMUUSJÄRJESTYS

Alkulohkoissa ja sarjamuotoisissa sijoituspeleissä voitetusta ottelusta saa 3 pistettä ja tasapelistä 1 pisteen. Tasapisteissä joukkueiden paremmuusjärjestyksen määrää:

  1. keskinäinen ottelu

  2. keskinäisten otteluiden maaliero jos joukkueita on useampi kuin kaksi

  3. tehdyt maalit keskinäisissä otteluissa

  4. kaikkien otteluiden maaliero

  5. tehdyt maalit kaikissa otteluissa 

  6. arpa.

PELIOIKEUS JA PELAAJAMÄÄRÄ

Pelioikeus on 1.1.2008 ja sen jälkeen syntyneillä pelaajilla, joilla on voimassaoleva pelaajalisenssi. Maksimi pelaajamäärä per joukkue on 15.

PELIPAIDAT

Ohjelmassa ensin mainittu joukkue on kotijoukkue. Jos joukkueen pelipaidat ovat samanväriset, vaihtaa vierasjoukkue paitoja tai käyttää liivejä.
Maalivahdin on erotuttava kenttäpelaajista erivärisellä paidalla/liivillä.

SIJOITUSOTTELUIDEN RATKISEMINEN RANGAISTUSPOTKUKILPAILULLA (HUOM! VOIMASSA AINOASTAAN KILPASARJASSA)

Alkulohkojen päätyttyä pelataan sijoitusottelut. Jos varsinaisen peliajan jälkeen ollaan tasatilanteessa, suoritetaan välittömästi rangaistuspotkukilpailu. Ensin kolmella pelaajalla, sitten yksi kerrallaan, kunnes toinen joukkueista on parempi. Osallistumisoikeus rangaistuspotkukilpailuun on pelin päättyessä kentällä olevilla pelaajilla. Vain loukkaantuneen maalivahdin saa tarvittaessa vaihtaa. Sama pelaaja ei saa ampua kilpailussa toista rangaistuspotkua ennen kuin joukkueen kaikki muut varsinaisen pelin loppumisen aikaan kentällä olleet pelaajat, mukaan lukien maalivahti, ovat ampuneet.

PAITSIOSÄÄNTÖ, PELINALOITUS JA VAIHDOT

Käytössä on normaali puolen kentän paitsio kaikissa sarjoissa.
Aloituspotkun voi potkaista mihin suuntaan tahansa, myös taaksepäin. Suoraan aloituspotkusta tehtyä maalia ei hyväksytä.
Vaihdot suoritetaan lentävinä keskialueelta. Vaihdettavan pelaajan on oltava pois kentältä ennen kuin uusi pelaaja voi mennä kentälle.

MAALIVAHDIN AVAUS

Maalipotku suoritetaan maasta. Jos maalivahti on vanginnut pallon käsiinsä pallon ollessa pelissä, saa maalivahti suorittaa avauksen heittona tai potkuna.

PALLOLIITON KAIKKI PELAA –SÄÄNNÖT

Turnaus pelataan noudattaen Palloliiton Kaikki Pelaa 2019 –sääntöjä, jollei erikseen ole toisin mainittu.